איך תולים תמונות בקליניקה? איך יוצרים אוירה מיוחדת בקליניקה שלך?

כידוע "תמונה אחת שווה אלף מילים". לתמונות יש כוח מיוחד להעניק מן האווירה המאפיינת אותן גם לסביבתן הקרובה. אתם בודאי רוצים להעניק אוירה מיוחדת ורוחנית לקליניקה או לחדר הטיפולים שלכם.

תמונות בגווני כחול ותכלת יעניקו תחושת רוגע ושלווה; תמונה בעלת פרספקטיבה מודגשת הנתלית בסופו של פרוזדור – תוסיף אורך על אורכו; ציורים בגוונים חיים יוסיפו עליזות לחדר הילדים; וגוונים כתומים וורודים וצהובים– יוסיפו חמימות וביתיות לכל חדר.

איפה תולים תמונה בקליניקה?

  1. זיכרו כי תמונה צריכה מרחב כדי להיראות במיטבה. הקיר הריק סביב התמונה מאפשר לה להיראות נינוחה על הקיר ולא "חנוקה" ומאולצת.
  2. כדי לקבוע על איזה מקירות החדר תתלה התמונה החדשה, קיבעו תחילה מהו הקיר הבולט ביותר בחדר. לפעמים זהו הקיר שנמצא מול הכניסה לחדר או הקיר שנראה מהכניסה במקרים אחרים זהו הקיר שמאחורי הרהיט המרכזי בחדר – מיטה טיפולית, שידה או ספה. קיר מרכזי זה הוא זה שיקבל עדיפות ראשונה לתליית התמונה.
  3. הניחו לצורת הקיר לכוון אתכם בנוגע לאופיה ולמיקומה של התמונה. ישנם קירות שיראו טוב יותר עם תמונה אורכית, ולאחרים תתאים דווקא תמונה רוחבית.
  4. כשם שלא מרכזים את רהיטי החדר בפינה אחת, אלא מפזרים אותם בחדר כולו במטרה ליצור איזון ותחושת זרימה, כך יש להתייחס גם לתמונות ולפזרן באופן הגיוני ומאוזן על פני הקירות השונים בחדר.
  5. כדי שתמונה תיראה במיטבה, רצוי שלא תהיה מוסתרת על-ידי עציץ גדול או חלון שנפתח. תלו תמונות במקום בו ניתן להינות מהם!
  6. אם לרענון מערך התמונות מתלווים שינויים נוספים, כגון החלפת ריהוט או שינוי במיקומם של הפריטים השונים בהם מרוהט החדר – יש להמתין עם תליית התמונות עד לאחר שתפול הכרעה בנוגע למקומם החדש של הרהיטים והחפצים השונים.

איך תולים תמונה בצורה נכונה?

  1. תלייה נכונה היא זו, שבה מרכז התמונה נמצא בגובה העיניים או קצת למטה מזה. תמונות התלויות גבוה מדי מנותקות מהחדר ויוצרות תחושה לא נעימה של אי שקט.
  2. אם ברצונכם לתלות שתי תמונות זו לצד זו השתמשו, בבקשה, בסרגל. מדדו את המרחק שבין תמונה אחת לרצפה ולאחר מכן חיזרו על המדידה ותקעו את המסמר בגובה המתאים. תקיעת המסמר בגובה המתאים על פי העין ראויה בהחלט לתואר "דרך קצרה שהיא ארוכה".
  3. כאשר תולים כמה תמונות בגדלים שונים על קיר אחד, יש להחליט על קו מיישר ביניהן: יש האוהבים יישור לפי הקו העליון של התמונות ויש המעדיפים יישור לפי הקו התחתון. ניתן ליישר את התמונות גם על פי מרכזן, בפרט כאשר גודלן של התמונות שונה מאוד. תמונות קטנות אפשר לתלות האחת מעל השנייה, כאשר הרווח ביניהן הוא בגובה העין.
  4. כאשר בוחרים לקבץ כמה תמונות ביחד, יש לקחת בחשבון שהעין שלנו נוטה לחבר תמונות התלויות יחד בצפיפות ולראותן כגוש אחד. תכונה זו שלנו מאחדת תמונות בעלות אופי דומה, אך מידה ובתוך הקבוצה ישנה תמונה חריגה באופייה ובצבעוניותה היא זו שתבלוט לעין, ויתר התמונות יאבדו מכוחן ומנוכחותן.
  5. תמונות קטנות כדאי לתלות בקבוצות, כך, אומנם, מאבדת כל תמונה מקצת מיחודה אבל התמונה הכללית המתקבלת – נאה לעין. תמונות גדולות ומכובדות, לעומת זאת, כדאי לתלות בבדידות מזהרת על קיר ריק מתמונות נוספות, בדרך זו ינתן מלא הכבוד לתמונה ולתוכנה.
  6. תמונות צרות וארוכות מומלץ לתלות בסמוך לקו אנכי אחר כמו דלת, עמוד או קיר צר.
  7. על המושג 'פספרטו' שמעתם פעם? הכוונה אינה לעוד סוג של קפה, אלא למסגרת נייר לבנה המקיפה את התמונה. המסגרת הזו נותנת לתמונה ולעין מרחב נשימה ומגדילה את ההנאה הויזואלית מן התמונה, ההנאה הזו אינה חייבת להיות מנת חלקם של מזמיני המסגרות היקרות בלבד, רוב המסגרות המוכנות מכילות נייר לבן פשוט החתוך בצורה המתאימה.
  8. תמונות יקרות או אהובות במיוחד לא כדאי לתלות מעל מקור חום, כמו מזגן או אח, ועל קיר שיש עליו קרינה ישירה של שמש, שכן אלה עלולים במשך הזמן לגרום נזק לתמונות.
  9. תמונות קטנות וקלות במיוחד אפשר לתלות באמצעות מסמרים ומתלים לתמונות, שניתן להשיג בחנויות לחומרי בניין.
  10. תמונות כבדות וגדולות יש לתלות בעזרת ברגים ולא בעזרת מסמרים. לקביעת תמונה על קירות גבס מומלץ להשתמש בדיבל מיוחד שנפתח בתוך הקיר. לדיבל זה הכניסו וו תלייה או בורג רגיל ועליו תלו את התמונה.
  11. תמונות על נייר בעלות ערך, עדיף לתלות על קירות פנימיים, החשופים פחות ללחות. פתרון אחר הוא לקבוע בגב התמונה פקקי שעם אשר ירחיקו את המסגרת מן הקיר, יאפשרו זרימת אוויר מאחורי התמונה ויסייעו במניעת היווצרות עובש על התמונה עצמה.
  12. כאשר מסיבה כלשהי רוצים להחליף לעיתים קרובות את התמונות שעל הקיר ניתן להצמיד לקיר פס וילון במקום החיבור שבין הקיר לתקרה, ולהשחיל לתוכו ווים מתאימים שעליהם ייתלו התמונות

איך מסמנים על הקיר את מיקום התמונה?

  1. כדי לסמן את המקום בו יתקע המסמר – מבלי להותיר אחרינו סימנים, ניתן להטביע על הקיר טביעת אצבע נקיה ולחה, הטביעה תעלם עם התייבשותה, ואנו בינתיים נוכל להספיק לתלות את התמונה.
  2. לתלית תמונות קטנות ותמונות גדולות הממוסגרות במסגרת קלה, מבלי לחורר פעמים רבות את הקיר, אפשר לנעוץ מסמר אחד ואליו לקשור בעזרת חוט ניילון שקוף או לבן שורה שלמה של תמונות.
  3. פטנט נהדר לתליית תמונות לא ממוסגרת על הקיר הוא משולשי פלסטיק שקוף, מעין אלו אליהם הוכנסו התמונות באלבומים בני הדור הקודם, הנדבקים אל הקיר ויורדים ממנו כמעט בלי להשאיר עקבות. את הזוויות הללו ניתן לקנות בחנויות הצילום למיניהן.
  4. פטנט זמין יותר הוא, שוב, משחת שינים (לבנה) משרטטים פס על גב התמונה, מצמידים אותה לקיר (כל זמן שהמשחה עדין רטובה ניתן להזיז את התמונה על הקיר) ו – זהו. אם רוצים בשלב מאוחר יותר להוריד את התמונה – אין פשוט מזה, את התמונה תולשים ואת הגבושושיות שהותירה משחת השינים מורידים בעזרת שפכטל הישר אל כף האשפה.
  5. חורים מיותרים בקיר, אם נוצרו כאלה, אפשר לסתום באמצעות – משחת שיניים לבנה.

האם יש תמונות שמתאימות יותר כתמונות לקליניקה או תמונות שמתאימות למשרד?

הכלל אומר שתמונות צריך לבחור לפי הלב. אם אתם יושבים בחלל כלשהו במשך שעות אתם צריכים שהתמונה תמצא חן בעיניכם, תגרום לכם שמחה או השראה ותשרה עליכם אוירה רגועה ונעימה, לא משנה אם זה בית, סלון, קליניקה או משרד –
התמונה תאיר את החלל ותיצור אוירה משמחת אם אתם מתחברים אליה ואוהבים אותה. לכן, בבחירת תמונה לכו לפי הלב….

הכותבת היא אורית מרטין, ציירת אמנות לנשמה – www.oritmartin.com